Historie StoelGroep

Kent u het gemak van een laadbak?

In 1935 begon G.A. Veldhuijzen, de grootvader van Gerard Veldhuijzen, directeur van Stoel Milieu, met het ophalen van huisvuil in Bloemendaal. Dat gebeurde in de begin jaren nog met paard en wagen. Een artikel in de krant van 8 juni 1961 toont de eerste vrachtwagen met container, die op dat moment te zien is op de RAI in Amsterdam.

In 1978 verhuisde Veldhuijzen naar de Waarderpolder in Haarlem. Gerard nam de leiding over in 1982. Vroeger was het vooral een transportbedrijf, maar nu kwamen afvalbewerking en verwerking op de eerste plaats. Voor een goede verwerking van afval en reststoffen is volume in afval nodig en daarom zocht Veldhuijzen aansluiting bij collega’s.

Eén van die collega’s was Jaap van der Stoel, eigenaar van Van der Stoel Containerservice. Van der Stoel was groot geworden in de bouwwereld. Klanten had hij vooral in de Haarlemmermeer en Amsterdam. Begin jaren negentig nam Van der Stoel, EHCO Containerservice over. EHCO stond voor Eerste Haarlemse Container Ophaaldienst. In 1999 kocht Van der Stoel ook Veldhuijzen en ontstond de StoelGroep.

In de jaren die volgden werden volumes steeds belangrijker en grote investeringen waren nodig. Dus ging StoelGroep in 2000 op zoek naar een koper. De filosofie van Icova, toen al onderdeel van Shanks Nederland, sloot het beste aan bij de gedachten van Van der Stoel en Veldhuijzen. Het persoonlijk contact met de klant en het hoge serviceniveau van beide bedrijven werden gehandhaafd, net als de namen van beide afzonderlijke bedrijven.

GA Veldhuijzen febr 1961