Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Wat zijn bedrijfsafval- en reststoffen?

Bedrijfsafval- en reststoffen is een mengsel van verschillende soorten afval zoals: papier, karton, plastic, verpakkingsmaterialen, blik, groenafval, luiers, porselein of aardewerk, Glas, etc etc. Sommige afvalstoffen horen niet in deze afvalstroom thuis. Batterijen en andere gevaarlijke afvalstoffen bijvoorbeeld.

Verwerking
Indien mogelijk adviseren wij u de afvalstoffen bij de bron te scheiden, soms is dit zelfs een wettelijke verplichting. Wij dragen dan zorg voor een optimale recycling. Gemengde stromen die echter niet te recyclen vallen, worden verwerkt in onze Icopower fabriek tot een hoogwaardige energiedrager: de Icopower pellet. Indien het afval voor dit procédé niet geschikt is wordt deze verbrand waarbij de energie die vrijkomt bij het verbranden van restafval wordt omgezet in elektriciteit en warmte.


Wat gebeurt ermee?

Dit afval wordt óf verbrand, waarbij de energie die vrijkomt bij het verbranden van restafval wordt omgezet in elektriciteit en warmte óf wordt verwerkt in onze Icopower fabriek tot een energiekorrel. Deze energie uit afval is duurzaam en zo dragen we met deze manier van produceren bij aan het reduceren van CO2-uitstoot.